Dit is mijn belofte3 min read

“Wees er snel bij, want de inschrijving sluit binnenkort en er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.”
“Bij inschrijving ontvang je nu een exclusieve bonus van maar liefst 297 euro!”
“Profiteer nu van mijn tijdelijke aanbieding en ontvang 50% korting op je eerste sessie.”
“Met mijn beproefde methode leer je stap voor stap hoe je gegarandeerd gelukkig wordt in je leven!”

Wat ik al scrollend allemaal tegenkom van beloftes die er gemaakt worden… Doe ‘dit’ en je krijgt ‘dat’. Koop ‘dit’ en je krijgt ‘dat’ gegarandeerd. Als die ‘dat’ een gelukkig en waar-alle-problemen-van-de-baan-zijn-leven is, geloof ik daar geen snars van.

Kom jij ook zulke slogans tegen?

Het is niet zomaar een marketingstijl, het is een stijl die mensen bang maakt, beschaamd laat voelen en ontevreden over zichzelf. Het doel is om zo snel en veel mogelijk te verkopen, en daarvoor wordt de “wet van ontevredenheid” gebruikt. Maar de wereld is al bang en ontevreden genoeg, ik hoef dat niet erger te maken. Zeker omdat ik je door transformatieprocessen begeleid. Dan heb jij juist een veilige omgeving nodig om te leren, te groeien en te experimenteren.

Daarom kies ik voor een andere aanpak, een aanpak die mensen niet manipuleert, maar juist ondersteunt in hun groei en ontwikkeling en die gestoeld is op vertrouwen.

Dit is alvast mijn belofte:

Ik kan je geen gelukkig leven geven!

We worden gebombardeerd met beloftes. Kijk maar naar de reclameberichten, ze staan vol met dat je je gaat beter voelen als je doet of koopt wat ze aanbieden. De zoektocht naar snelle, individuele oplossingen blijkt achteraf vaak een valkuil te zijn. Het is een kunstmatig paradijs, een mooie droom als oplossing voor een nare droom over de werkelijkheid.

Onze manier van denken doet ons geloven dat er voor elk probleem een oplossing is. Als een bepaald verhaal zonder oplossing blijft, dan zal ons brein er alles aan doen om er eentje uit te vinden of in eentje te geloven.

Ik beloof je niets. Het is onmogelijk. Alleen wanneer jij je verantwoordelijkheid neemt tijdens en na een coachsessie en er zelf iets voor doet, zal je misschien één of meerdere stappen zetten richting een beter leven en werk.

Daarom nodig ik je uit, wanneer je al een hele poos ter plaatse staat te trappelen of aan raketsnelheid rondjes zit te draaien, om bijvoorbeeld naar een coach te gaan. En wie weet ben ik dat? Of iemand anders? Of koop je een boek over levenskunst? Of begin je terug te experimenteren met dat wat je als kind wel nog durfde?

En wie weet, zet je voetje voor voetje een stap verder. Ok, er zijn mensen die plots reuzestappen zetten. Dat gebeurt. Maar wat is jouw verwachting? Hoe realistisch is die?

Als je van A naar B wilt, zijn er oneindig veel tussenstappen. Of wie weet arriveer je wel bij Zbis. Of blijf je bij een soort van verbouwde A.

Ik vind het alvast fijn om bij enkele van je tussenstappen met je mee te wandelen. Ik heb mijn wandelschoenen al aan. Ze blinken wel niet meer zo, maar brachten me wel al op heel fijne plekken.