Over Peter

Iedereen is in staat om met zijn leven schone muziek te maken.

Peter Blanckaert

Coaching is net als bij alle andere vakken en projecten een vaardigheid, een kunde. En dat sluit aan bij mijn levenslang leren én dat ook effectief uitvoeren en integreren. Mijn drijfveer is de relatie met het leven vorm geven met het oog op een goed en gelukkig leven. Coaching sluit daar perfect bij aan: samen met mensen op stap te gaan en hun pad mee ontdekken!

Welk verhaal en welke overtuigingen gelooft iemand om bepaalde keuzes wel of niet te nemen? Die zijn niet goed of slecht, maar sommige verhalen hebben uiteindelijk niet zo’n gewenst effect. Ik help graag om die verhalen te onderzoeken zodat er een ander verhaal kan ontstaan en dus nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd.

Ik speel al heel mijn leven muziek en ga ook kunstig om met het leven:
De mens is als een muziekinstrument. Met dat eenvoudig en beperkt iets kun je oneindig aantal melodieën maken. Als iemand geen mooie muziek kan creëren, ligt dat meestal niet aan zijn instrument, maar wel aan die als speler. Muziek spelen is dan ook een vaardigheid leren. Iedereen kan op ieder moment zijn muziekinstrument beter leren spelen. En door te blijven oefenen kan iemand oneindig veel melodieën creëren.
Iedereen is in staat een betekenisvol en gelukkig leven te leiden, een leven als een muziekstuk of kunstwerk bij uitbreiding.

Bio

Geboren op 01.04.1979

Life/Work Coach ~ één-op-één

Opleiding: Integrale Coach

West-Vlaamse Brusselaar

Trombonist in harmonie- en symfonische orkesten

Twintig jaar ervaring in opvolgen inrichtingswerven in de Vlaamse open ruimte

Eens proeven van mijn aanpak?

Boek dan een gratis kennismakingsgesprek. Op 30 zo’n minuten breng ik je huidige situatie in kaart, en krijg je een helderder beeld van wat je nu werkelijk te doen staat. Daarna kan je nog beslissen of je daarbij verdere begeleiding kan gebruiken, of je er alleen mee verder werkt.

Favoriete coaching tool

Polariteiten, daar werk ik graag mee. Een ander woord is tegenpolen.

Waar wil je van weg en waar wil je naartoe? Vaak lijkt het dat we van het ene naar het andere moeten. Wat zou er gebeuren als je wordt uitgenodigd om er eens letterlijk tussen staan? We staan altijd tussen de twee en kunnen daar tussen bewegen. Het ‘oude’, ‘niet wenselijke’ kan misschien een kwaliteit of talent zijn die je in bepaalde situaties kan blijven inzetten. En wat is er nu nodig om te groeien richting andere kant?

De meeste mensen willen niet lijden en gaan daarom niet-wenselijke emoties uit de weg. Maar hoe kan een bloem bloeien als er geen compost is? Uit de modder groeit een lotusbloem. Er kan geen lotusbloem zijn zonder modder. Zoals er geen groenten groeien zonder mest. Lastigheden omarmen in plaats van er van weg te lopen leidt tot groei!

Wat zag ik vroeger de wereld toch in zwart wit… . Ik was zus en wilde zo zijn. Tot ik de volgende vraag kreeg voorgeschoteld: “Je ben niet geboren als introvert. Wat maakt dat je je zo ging gedragen?” Een wereld van mogelijkheden gaat open wanneer je kunt bewegen tussen twee tegenpolen. Nu begeef ik me tussen deze mooie tegenpolen. Ik aanvaard dat ik mij introvert gedraag. Dat maakt dat ik geniet van de momenten van alleenig zijn, dat zelfs opzoek. Terwijl ik ook naar anderen kan toestappen wanneer ik hulp nodig heb of hulp kan bieden. Of gezellig samen kan zijn.

Peters Missie

Ik creëer wie ik wil zijn of wat ik wil doen, in plaats van verklaringen te zoeken of alleen maar te handelen wat door intuïtieve ideeën is ingegeven. Ik realiseer zelf aan de hand van volgende gekozen waarden op dit moment in mijn leven:

  • Humor (om lichtheid in het leven te brengen)
  • Moed (om in beweging te komen en actie te ondernemen)
  • Wijsheid (om te denken in mogelijkheden)
  • Waardigheid en welwillendheid (als inspiratie voor anderen)
  • Ontvankelijk en open zijn voor iedereen (mededogen)

Laat ik beseffen dat ik niet in de werkelijkheid leef, maar altijd in een verhaal over de werkelijkheid. Dit verhaal, mijn filosofie, kan ik eenvoudig wijzigen en daarmee mijn kijk op mezelf, de wereld en de samenleving transformeren.

Je wordt niet wie je bent, je bent wie je wordt.

Met andere woorden:
Ik moet niet ontdekken wie ik ‘echt’ ben,
ik mag kiezen wie ik wil worden.

Mogen kiezen, zelf kiezen, wie of wat ik wil zijn is mijn totale vrijheid.
Dat is ook mijn zelfbeeld, mijn imago loslaten en er iets anders voor in de plaats zetten.

Het is eenvoudig maar niet gemakkelijk…

Ik verlang om een toegevoegde waarde te zijn en een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Dat doe ik door:

  • verantwoordelijkheid op te nemen voor de dingen waar ik zelf vat op heb
  • ons geconnecteerde leven te voeden met inspirerende inzichten
  • een voorbeeld en inspiratie te zijn voor anderen
  • ook naar de mogelijkheden te kijken in plaats van alleen maar de klachten

Mijn intentie is het vermijden te vertrekken uit vaste wereldbeelden, dus om te vertrekken uit een leeg blad, volledige openheid.
En tegelijkertijd weten dat alles wat opkomt, niet meer of minder is wat op dit moment opkomt.
Gevolg is dat ik geen gevangene wordt van verstarde, voor waar gehouden gedachten.

Kan ik mijn denken gebruiken of gebruikt het denken mij?

Hoe kan ik je van dienst zijn?

Heb je vragen?
Wil je meer informatie?
Of wil je graag een afspraak maken?

Je kunt me het eenvoudigst via e-mail.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.