Ik citeer

Citaten doen niets, tenzij jij er iets mee doet.

Het internet staat vol van citaten en wijsheden. En op deze plek smijt ik er dan nog wat bij op die hoop. In de hoop dat…

Soms twijfel ik en ga ik zelf nadenken vooraleer iets te delen omdat ik (denk) wat ik schrijf, zelf nog niet genoeg uitoefen of in de praktijk breng. Maar wat ik deel resoneert weldegelijk bij mij. Het is wat ik zelf als voorbeeld neem en me kan helpen een beter mens te worden. Als inspiratie. Maar ook om een verbinding te maken met mensen die ook gelijkaardige uitdagingen hebben in het leven.

Mijn drijfveer is een inspiratie te zijn voor anderen: dat er mogelijkheden zijn in het leven. Ik nodig mensen uit om daarover na te denken. Ik geef als het ware een klein cadeautje. Waarbij iedereen de vrijheid heeft om het al dan niet aan te nemen, of na ontvangst ergens ver weg te steken… mogelijk om een tijd later toevallig terug te vinden, misschien wanneer de nood het hoogst is.

Door citaten, metaforen of verhalen te delen, kan er misschien een spreekwoordelijk vonkje ontstaan die iets veel groters kan ontsteken in je bewustzijn en verbeelding. Dat geldt ook voor plaatjes die bij mijn teksten horen. Ook dat is een ‘andere taal’ die de verbeelding kan aanspreken. Het gebruik van metaforen en ‘andere talen’ zoals foto’s en afbeeldingen is dan ook iets wat ik veel in mijn coachgesprekken gebruik.

Het citeren van wijsheden zal niet genoeg zijn, tenzij en totdat je ze in de praktijk brengt. Dat weet iedereen natuurlijk. Maar soms zijn er dingen waar je liever niet mee bezig bent. Sommige zaken kun je dan ook gerust uitstellen. Andere zaken blijven maar op de spreekwoordelijke deur van je bewustzijn kloppen, ook al doe je nog zo je best om ze te negeren.

Handel zodat je later geen spijt krijgt. Dit betekent dat als je echt iets wilt doen, ongeacht wat het is, je het gewoon gaat doen. Een goed bedoeld advies die je maar al te vaak krijgt of misschien zelf geeft aan anderen. Maar wat maakt dat je niet altijd iets gaat ondernemen?

Het kan lastig zijn. Het kan moeilijk zijn. Het is vaak makkelijker en eenvoudiger om niets te ondernemen. Maar hoe lang ga jij nog wachten?

Wat ik hier vooral wil zeggen: lees al die citaten en wijsheden, ga eventueel naar een coach, maar ga vooral zelf op zoek naar jouw pad en naar jouw mogelijkheden! Er ligt een wonderlijke wereld open voor iedereen die hem wilt zien.

Heb je vragen? Bestook mij via coach@peterblanckaert.be!
Wil je met mij aan de slag? Meld je dan voor een gratis intakegesprek. Dan kijken we samen hoe jij in actie kunt schieten in jouw leven.

Wil je weten hoe het in z’n werk gaat? Op mijn pagina ‘praktisch’ lees je precies hoe ik dat doe: www.peterblanckaert/praktisch

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies. 

Ontdek meer van Peter Blanckaert

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder