Vermijden

Wat ben jij aan het vermijden zodat je niet in actie schiet?

Klinkt spannend eh? Als er iets is wat je niet wilt, omdat het misschien geen fijn gevoel zou kunnen opleveren, wil je misschien er niet meer naar kijken of aan denken…

Het kan spannend zijn om het ding dat je aan het ontwijken bent in de ogen te kijken. Maar welk gevoel heb je als je blijft aarzelen en wachten? Hoeveel tijd wil je nog laten passeren? Iets vermijden hoeft niet per se negatief te zijn. Misschien ben je gewoon voorzichtig? Of behoedzaam. Maar soms gaat die voorzichtigheid over in blijven wachten… tot wat? Het ding vanzelf voorbij gaat?

Het lijkt een paradoxale opdracht waarmee ons brein geen weg mee weet. Emoties als angst en boosheid zijn bedoeld om ons te laten reageren, om bijvoorbeeld te vluchten of te bevriezen. Maar emoties reageren ook op onze voorstellingen en op onze oordelen en gedachten die niet per se de realiteit zijn.

Een coachgesprek kan de ideale gelegenheid zijn om eindelijk eens met aandacht te kijken en te voelen. Om van daaruit de verschillende mogelijkheden te exploreren. Om terug auteur te worden van je eigen scenario.

Kijken kan ook boeiend en opwindend zijn. Terug in actie schieten door besluitvaardig te zijn terwijl je doordacht en weloverwogen bent.

In mijn coachinggesprekken doen we oefeningen die spannend kunnen zijn. Daarom doen we dat in een veilige en rustige omgeving. Samen.

Ik help voorzichtige mensen beslissingen nemen, zodat ook zij in actie kunnen komen.

Het kan lastig zijn. Het kan pijnlijk zijn. Het kan moeilijk zijn. Het is vaak makkelijker en eenvoudiger om niets te ondernemen. Maar hoe zou het zijn moest je af en toe kiezen voor wat je echt wilt doen? Ben je klaar om je verzet op te geven?

Heb je vragen? Bestook mij via coach@peterblanckaert.be!
Wil je meteen aan de slag? Meld je dan voor een gratis intakegesprek door mij te mailen. Dan kijken we samen hoe jij in actie kunt schieten in jouw leven.

Wil je weten hoe het in z’n werk gaat? Op mijn pagina ‘praktisch’ lees je precies hoe ik dat doe: www.peterblanckaert/praktisch

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies. 

Ontdek meer van Peter Blanckaert

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder